Vučić: Ja sam krivac što Deklaracija o opstanku srpskog naroda nije danas objavljena

Tanjug
Vučić: Ja sam krivac što Deklaracija o opstanku srpskog naroda nije danas objavljena

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da je on „krivac" zato što Deklaracija o opstanku srpskog naroda nije danas objavljena te poručio da ona mora mora da odrazi opšte nacionalno jedinstvo, ali i da za nju treba obezbijediti široku međunarodnu podršku.

„Kriv sam i ako postoji krivac ja sam jedini. Zamolio sam Dodika da nam da nekoliko dana ili nedelja. Iako smo tekst odavno sačinili i s mnogo ljudi razgovarali, ne bih da idemo u skupštinu pa ni na vladu pre nego što se razgovori obave sa svim činiocima u Srbiji, a i hteo bih širu međunarodnu podršku da dobijemo, a ne široku osudu", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon svečanosti povodom uručenja stipendija nadarenim učenicima i studentima.

Kako je objasnio, za neke ljude je sada prerano da se s njima razgovara o tekstu deklaracije, jer „oni misle da su već pobednici, pa bi se svaki razgovor pretvorio u salvu uvreda".

„Pokušaćemo da postignemo opšte nacionalno jedinstvo i da vidimo šta su zamerke tom papiru i to i do faktora iznutra i spoljnih, a cilj je da napravimo najbolji tekst za ceo srpski narod i Srbiju pre svega", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana