Vrećo o slučaju “Dragičević”: Bitan je zapisnik, a ne konferencija za štampu

nezavisne.com
Vrećo o slučaju “Dragičević”: Bitan je zapisnik, a ne konferencija za štampu

Banjaluka - Anketni odbor, koji je formiran radi sagledavanja činjenica o smrti Davida Dragičevića, počeo je saslušanje Dalibora Vreće, postupajućeg tužioca u slučaju Davida Dragičevića.

Branislav Borenović (PDP), predsjednik Anketnog odbora kazao je da je ovo šesta izjava koju odbor uzima od predstavnika zvaničnih institucija.

Upoznao je Vreću sa pravilima rada Anketnog odbora, te naglasio je da bi odgovori na pitanja trebali biti kratki, nakon čega je započeo s postavljanjem pitanja Vreći.

Vrećo je zamolio Anketni odbor da ima razumijevanja da je on na predmetu Davida Dragičevića i da se nikad nije desilo da organ skupštine ispituje tužioca u trenutku kada on vodi predmet.

Dodao je da na pojedina pitanja neće moći odgovarati kako ne bi ugrozio istragu.

Rekao je da za njega kao tužioca, konferencija za štampu je nebitna za slučaj smrti Davida Dragičevića i da je za njega bitan samo njegov zapisnik.

Na pitanje zašto tužilaštvo nije još uvijek okvalifikovalo smrt, Vrećo je rekao da se to nije desilo jer se još uvijek vode istražne radnje i nije utvrđeno da li je Davidova smrt prouzrokovana krivičnim djelom.

“Da postoji osnovana sumnja da je Davidova smrt prouzrokovana krivičnim djelom odmah bi bila izdata naredba za istragu”, rekao je Vrećo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana