Vlada usvojila Akcioni plan za usklađivanje zakonodavstva Srpske sa pravnim tekovinama EU

Srna
Vlada usvojila Akcioni plan za usklađivanje zakonodavstva Srpske sa pravnim tekovinama EU

Banjaluka - Vlada Republike Srpske usvojila je Akcioni plan usklađivanja zakonodavstva Republike Srpske sa pravnom tekovinom EU i pravnim aktima Savjeta Evrope za 2018. godinu.Vlada zadužuje republičke organe uprave da se pri izradi propisa pridržavaju ovog akcionog plana i Odluke o postupku usklađivanja zakonodavstva Republike Srpske sa pravnom tekovinom EU i pravnim aktima Savjeta Evrope, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Zadužuju se republički organi uprave da do 31. decembra 2018. godine Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju dostave izvještaje o realizaciji Akcionog plana usklađivanja zakonodavstva Republike Srpske sa pravnom tekovinom EU i pravnim aktima Savjeta Evrope za ovu godinu.


Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju će izvještaje objediniti i u prilogu uz Prijedlog akcionog plana usklađivanja zakonodavstva Republike Srpske sa pravnom tekovinom EU i pravnim aktima Savjeta Evrope za 2019. godinu, dostaviti Vladi Republike Srpske na upoznavanje, navodi se u saopštenju.

Vlada je donijela odluku o odobravanju finansiranja za projekat "Nastavak izgradnje vodovodne mreže u naselju Buna-Hodbina u Mostaru" iz donatorskih sredstava Vlade Srbije.

Odobreno je finansiranje projekta čija procijenjena vrijednost, na osnovu Projektnog plana dostavljenog od grada Mostar iznosi do 245.383 KM, od čega se donatorskim sredstvima Vlade Srbije finansira do 195.583 KM, a obezbjeđenje preostalog iznosa do procijenjene vrijednosti Projekta u nadležnosti je grada Mostara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana