Višković: Stav Srpske jasno iskazan kroz Rezoluciju

Srna
Višković: Stav Srpske jasno iskazan kroz Rezoluciju

Banjaluka - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković izjavio je Srni da je stav Srpske i njenog parlamenta o putu BiH ka NATO-u jasno iskazan kroz Rezoluciju o vojnoj neutralnosti, te da se o tom pitanju ništa nije promijenilo.

Reagujući na tvrdnje predsjedavajućeg Savjeta ministara Denisa Zvizdića da će BiH do kraja godine aktivirati Akcioni plan za članstvo /MAP/ u NATO-u, Višković je naglasio da Zvizdić ima takve ambicije, ali da za neke stvari u BiH treba pitati Republiku Srpsku.


“Očekujem da i predstavnici Srpske u Savjetu ministara shvate da su po zakonu i ustavu obavezni da poštuju Rezoluciju Narodne skupštine. Ne mogu ni da zamislim da naši predstavnici, prije svega iz Saveza za promjene, ne reaguju na takve izjave i da mogu dopustiti Zvizdiću da nešto uradi mimo stava Narodne skupštine i Republike Srpske”, rekao je Višković.

On je podsjetio da je Narodna skupština donijela Rezoluciju o vojnoj neutralnosti prateći stav Srbije, te ako Srbija jednog dana eventualno promijeni svoj stav o ovom pitanju, onda i Republika Srpska može razmišljati o tome.

Višković je dodao da je ovo Zvizdićeva politička izjava, te da od njegovih tvrdnji u suštini nema ništa.

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić izjavio je juče da očekuje da će BiH do kraja godine aktivirati Akcioni plan za članstvo /MAP/ u NATO.

On je istakao da svoj optimizam zasniva na osnovu diskusija i brojnih sastanaka koji su prethodili samitu NATO-a u Briselu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana