Вишковић: Став Српске јасно исказан кроз Резолуцију

Срна
Вишковић: Став Српске јасно исказан кроз Резолуцију

Бањалука - Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић изјавио је Срни да је став Српске и њеног парламента о путу БиХ ка НАТО-у јасно исказан кроз Резолуцију о војној неутралности, те да се о том питању ништа није промијенило.

Реагујући на тврдње предсједавајућег Савјета министара Дениса Звиздића да ће БиХ до краја године активирати Акциони план за чланство /МАП/ у НАТО-у, Вишковић је нагласио да Звиздић има такве амбиције, али да за неке ствари у БиХ треба питати Републику Српску.


“Очекујем да и представници Српске у Савјету министара схвате да су по закону и уставу обавезни да поштују Резолуцију Народне скупштине. Не могу ни да замислим да наши представници, прије свега из Савеза за промјене, не реагују на такве изјаве и да могу допустити Звиздићу да нешто уради мимо става Народне скупштине и Републике Српске”, рекао је Вишковић.

Он је подсјетио да је Народна скупштина донијела Резолуцију о војној неутралности пратећи став Србије, те ако Србија једног дана евентуално промијени свој став о овом питању, онда и Република Српска може размишљати о томе.

Вишковић је додао да је ово Звиздићева политичка изјава, те да од његових тврдњи у суштини нема ништа.

Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић изјавио је јуче да очекује да ће БиХ до краја године активирати Акциони план за чланство /МАП/ у НАТО.

Он је истакао да свој оптимизам заснива на основу дискусија и бројних састанака који су претходили самиту НАТО-а у Бриселу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана