Vilić: Ne raspolažemo informacijom o mogućem ugrožavanju Erdoganove posjete

Srna
Vilić: Ne raspolažemo informacijom o mogućem ugrožavanju Erdoganove posjete

Sarajevo - Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić rekao je da operativni štab, koji je formiran povodom sutrašnje posjete predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Sarajevu, ne raspolaže informacijom o mogućem ugrožavanju ove posjete.

Vilić je naveo da u operativnom štab "Prijateljstvo 2018" učestvuju policijske agencije, Obavještajno-bezbjednosna agencija, Oružane snage BiH, Služba za poslove sa strancima, Protokol Predsjedništva BiH.


"Preduzete su sve bezbjednosne mjere da bi navedena posjeta prošla u najboljem redu. Do sada Štab ne raspolaže informacijom o mogućem ugrožavanju posjete", rekao je Vilić za "Avaz" komentarišući navode u medijima o mogućem atentatu na Erdogana prilikom sutrašnje posjete Sarajevu.

Turske obavještajne agencije zaprimile su dojavu da bi na Erdogana, koji sutra treba da doputuje u posjetu BiH, mogao da bude izvršen atentat, objavio je N1 pozivajući se na agenciju "Anadolija".

U dojavi se navodi da atentat pripremaju osobe turskog porijekla. Dojava je došla od grupe turskih državljana koji žive u Skoplju.

Zamjenik premijera Turske Bekir Bozdag izjavio je da Erdogan nije neko ko se plaši prijetnji smrću, te da dojava atentata nije ništa novo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana