Vigemark: U BiH neophodne promjene

Srna
Vigemark: U BiH neophodne promjene

Mostar - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark poručio je danas u Mostaru da su BiH neophodne promjene, što, kako je naglasio, podrazumijeva socio-ekonomske reforme, te reformu obrazovanja.

Vigemark je na Info-danu u okviru projekta "EU za vas", koji angažuje mlade iz cijele BiH u promociji pitanja od značaja za proces EU integracija, razgovarao sa studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Mostaru i Ekonomskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić".


Vigemark je naveo da je važno slušati studente, naglasivši kako je od njih čuo bolje komentare o socijalno-ekonomskom stanju, nego od drugih stanovnika BiH.

"Želimo da čujemo mišljenja mladih o situaciji u BiH, njihovom životu i budućnosti te šta misle o EU. Impresioniran sam ambicijama i pozitivnim stavovima studenata, uprkos relativno negativnom raspoloženju u zemlji", istakao je Vigemark.

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Mostaru Mila Gadžić rekla je da nove generacije zaslužuju bolju budućnost, te da će u razgovoru sa studentima saznati šta mladi ljudi misle o procesu pridruživanja EU.

Prodekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" Veldin Ovčina rekao je kako će se studenti potruditi da osmisle marketinšku kampanju koja će probuditi svijest javnosti o potrebi socijalno-ekonomskih reformi u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana