Вибирско вријеме у већем дијелу БиХ, на Бјелашници измјерено минус 16 степени

klix.ba
Вибирско вријеме у већем дијелу БиХ, на Бјелашници измјерено минус 16 степени

У већем дијелу БиХ јутрос је облачно са снијегом. Најнижа температура је измјерена на Бјелашници минус 16 степени, а у нижим предјелима је најхладније било у Невесињу гдје је јутрос у седам сати било минус 12 степени.

Изразито хладно било је и у Хан Пијеску гдје је измјерено минус 11 степени, док је најтоплији град јутрос Неум с четири степена у плусу. У главном граду је у 9 сати забиљежено минус 5 степени, исто толико у Бањалуци, у Бихаћу минус 7, у Бугојну и Тузли минус 6.


Због сјевероисточног смјера вјетра грађани имају осјећај да хладније него што жива на термометрима показује.

Висина сњежног покривача на Бјелашници износи 183 центиметра, док је на Јахорини 90 центиметара. На свим олимпијским љепотицама најављене су падавине и минуси током дана.

Жути метеоаларм издат је за цијело подручје БиХ због екстремно ниских температура, сњежних падавина и јаких удара вјетра.

У понедјељак ће температура зрака бити углавном између минус 9 и минус 4, на крајњем југу земље између минус 4 и 2 степена. У уторак ће температура бити између минус 10 и минус 5, на крајњем југу земље између минус 4 и 2 степена, а у сриједу између минус 7 и минус 3, а највиша дневна од 0 до 4 степена.

Према подацима БИХАМК-а, на дионицама уз котлине и ријечне токове смањена је видљивост због магле. Саобраћање је отежано на путевима: Горњи Вакуф-Прозор, Сарајево-Тузла, Сарајево-Рогатица, Трново-Фоча, Ливно-Босанско Грахово-Дрвар, Ливно-Гламоч и Ливно-Купрес.

На путевима на подручју Ростова, Ливна, Купреса, Гламоча и Босанског Грахова пуше јак вјетар који мјестимично ствара сњежне наносе. На магистралним путевима М-14 Србљани-Босанска Крупа и М-18 Добро Поље-Брод на Дрини, возаче упозоравамо на могућност сњежних лавина.

Због сњежних наноса, на снази је забрана саобраћаја за возила преко 3,5 т на регионалном путу Р-419 Ракитно-Блидиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана