Vehabija na mjestu zamjenika direktora

Ž. D.
Vehabija na mjestu zamjenika direktora

SARAJEVO - Zamjenik direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Damir Vejo je vehabija, a do imenovanja na ovu funkciju bio je u Ministarstvu bezbjednosti BiH gdje su protiv njega dva puta pokretane procedure za disciplinski postupak, rekao je "Glasu Srpske" izvor iz Ministarstva bezbjednosti.

Isti izvor kazao je da Vejo nikada nije kažnjen jer su iza njega stajale jake radikalne isplamske struje.

Dodaje da je Vejo za vrlo kratko vrijeme od običnog policajca koji je završio školu Unutrašnjih poslova u kojoj je bio osrednji đak završio i kriminalistiku i zaposlio se u Graničnoj policiji BiH gdje je radio u Jedinici granične policije na aerodromu.

- Krugovi bliski džamiji Kralja Fahda ga šalju na specijalizaciju u Italiju gdje vrlo brzo dobija zvanje magistra što mu postaje odskočna daska za dalje napredovanje. On ne krije da je vehabija što se vidi iz njegovog oblačenja, kao i oblačenja njegove supruge, koja je potpuno umotana i pokrivena, kaže taj izvor.

Vejo je u Ministarstvu bezbjednosti do postavljenja na mjesto zamjenika direktora Agencije za forenzička ispitivanja bio šef odsjeka za organizovani kriminal.  

Zanimljivo je da je u rekordnom roku dobio potvrdu o bezbjednosnom profilu koju mu je dala Obavještajno-bezbjednosna agencija.

- Oko angažmana Damira Veje počela je da čačka i SIPA, ali su i oni vrlo brzo ustuknuli. Čak i pojedini zvaničnici SIPA Bošnjaci otvoreno govore da je Vejo vehabija i da mu nije mjesto u institucijama koje imaju bilo kakvu vezu sa bezbjednosnim strukturama i BiH, kaže izvor iz Ministarstva bezbjednosti.

Uspostavljanje Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, gdje je Vejo zamjenik direktora u ostavci, jedan je od uslova koji je Bosna i Hercegovina morala da ispuni u procesu evropskih integracija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana