Vanredno stanje u Merilendu, bujica seže do prvog sprata

Glas Srpske
Vanredno stanje u Merilendu, bujica seže do prvog sprata

Eliot Siti, Merilend - Na području grada Eliot Siti u američkoj saveznoj državi Merilend proglašeno je vanredno stanje zbog velike bujice, koja doseže visini do prvog sprata zgrada.

Guverner Merilenda Leri Hogann proglasio je vanredno stanje na pogođenom području i izašao na teren da procijeni situaciju iz prve ruke.

Vlasti za sada nemaju nikakvih podataka o mogućim žrtvama.

Zvaničnici kažu da im je “srce slomljeno” gledajući kako bujica razara grad koji je prije samo dvije godine oštećen sličnom prirodnom katastrofom, javlja AP.

Voda je stigla do prvog sprata, a pojedini žitelji smatraju da je ova bujica gora od one koja je pogodila grad 2016. godine, kojom prilikom su dvije osobe izgubile život.

Nacionalna meteorološka služba SAD saopštila je da je situacija na terenu “ekstremno opasna” i apelovala da vozači ne pokušavaju da voze na poplavljenim putevima.

Vatrogasci okruga Hauard saopštili su na Tnjitteru da su već obavili nekoliko akcija spasavanja.

“Ako ste zarobljeni, stižemo”, poručili su vatrogasci na Tnjitteru.

Vodene jedinice spasilaca pristižu i iz Sjeverne Virdžinije kako bi pomogli lokalnom stanovništvu.

U gradu je otvoreno i sklonište za ugrožene.

Pojedini putevi su poplavljeni i u komšijskom Baltimoru, a portparolka okruga Baltimor izjavila je za AP da su vatrogasci dobili desetine poziva o zarobljenim automobilima i poplavljenim podrumima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana