Ускоро састанак са руководстом Дирекције о допису МУП-а Српске

Срна
Ускоро састанак са руководстом Дирекције о допису МУП-а Српске

Сарајево - Независни одобор парламента БиХ разговараће најкасније до уторка, 18. децембра, са руководством Дирекције за координацију полицијских тијела о изналажењу рјешења поводом дописа Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске о обезбјеђивању предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, потврђено је Срни из Одбора.

“МУП Републике Српске у допису исказује жељу и намјеру да обезбјеђује члана Предсједништва БиХ, међутим, с друге стране, имамо настојање Дирекције за координацију полицијских тијела да преузме обезбјеђивање предсједавајућег Предсједништва БиХ као носиоца највише функције у земљи, што је и законска надлежност”, рекао је Срни замјеник предсједника Независног одбора Енес Обралија.

Обралија је подсјетио да су све чланове Предсједништва БиХ који долазе из сва три народа обезбјеђивали полицијски службеници Дирекције за координацију полицијских тијела од када је ова дирекција основана.

“Нас превасходно занима безбједност чланова Предсједништва БиХ и, наравно, самим тим и предсједавајућег Предсједништва БиХ. Више информација ћемо имати након разговора са руководством Дирекције за координацију полицијских тијела и у том смислу ћемо видјети шта је могуће и да је обезбјеђивање чланова Предсједништва БиХ у складу са законима”, рекао је он.

Обралија је изјавио да је на данашњој сједници Независног одбора усвојен план рада Одбора за 2019. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана