Усаглашени принципи о формирању власти

Агенције
Усаглашени принципи о формирању власти

Сарајево - Лидери СНСД-а, ХДЗ-а БиХ и СДА Милорад Додик, Драган Човић и Бакир Изетбеговић усагласили су вечерас у Сарајеву текст изјаве о принципима за формирање власти на нивоу БиХ.

Текст садржи 11 тачака, од доношења закона до европских интеграција. На вечерашњем састанку није било разговора о расподјели министарстава.  

Милорад Додик, предсједник СНСД-а је изјавио да је речено да се поштује Устав и закон и да не зна зашто је сада најважније питање МАП, зашто је то, како је рекао питање живота и смрти.

“Зар да нас неко натјера да промијенимо став. Ако неко очекује да ћемо ми промијенити мишљење због Савјета министара, ћао Савјет министара”, рекао је Додик.

“Сада мјесто предсједавајућег припада Србину и по три миисстарства, поновио је Додик.

Драган Човић, лидер ХДЗ БИХ изајвио је након састанка да су се вечерас договорили о принципима формирања властни на нивоу БиХ и да би сада би требали формирати Савјет министара. Како је навео, сада ће сјести и разговарати о ресорима, а сутра ће бити објављено 11 тачака око којих су се усагласили, а тичу се изборног закона и интеграцијских процеса.

Састанак је одржан у згради Предсједништва БиХ у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана