Уредник и руководство “Сафа” били у одреду “Ел муџахедин”

Срна
Уредник и руководство “Сафа” били у одреду “Ел муџахедин”

Сарајево - Главни уредник, директор и оснивачи исламистиког провехабијског листа и портала “Саф” Езхер Бегановић, Насуф Бушатлић, Недим Харачић и Аднан Пезо били су припадници злогласног одреда “Ел муџахедин”.

У извјештају ратног команданта Трећег корпуса Армије РБиХ Сакиба Махмуљина Министарству одбране РБиХ од 8. маја 1995. године, под ознаком “повјерљиво, војна тајна”, Махмуљин је навео све домаће и стране припаднике одреда “Ел муџахедин”. Махмуљин је навео да је Езхер (Смајо) Бегановић у том одреду био од 1. маја 1993. године, Насуф (Хасан) Бушатлић од 22. октобра 1994. године, Недим (Фахрија) Харачић од 20. фебруара 1994. године, а Аднан (Ћамил) Пезо од 20. октобра 1993. године. Харачић и Пезо су, поред осталих, оснивачи “Сафа”, а Пезо је једно вријеме био и уредник тог гласила. Сви они су и оснивачи удружења Активна исламска омладина (АИО) које је амерички Стејт департмент означио као терористичку организацију.

“Саф” је једини исламистички портал у БиХ који излази и у штампаном издању. У њему милитантни исламисти објављују текстове пуне мржње, чак и оно што не објављују ни портали терористичке организације “Исламска држава”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана