Upriličen novogodišnji prijem u NATO štabu

Srna
Upriličen novogodišnji prijem u NATO štabu

Sarajevo - Uslov koji su postavili ministri inostranih poslova NATO-a u Talinu 2010. godine ostaje važan za BiH i njen napredak na putu ka članstvu u Sjevernoatlantskoj alijansi, izjavila je večeras komandant NATO štaba Sarajevo Marti Bisel.

“Još je važniji konstruktivan dijalog svih lidera ove zemlje u tom pravcu”, istakla je Biselova na tradicionalnom novogodišnjem prijemu u NATO štabu u Sarajevu.

Ona je izrazila žaljenje što komandant združenih snaga NATO-a u Napulju, admiral Džejms Fogo nije uspio da dođe u BiH, iako je bilo planirano.

Biselova je podsjetila da su ministri inostranih poslova NATO-a prošle sedmice saopštili da su spremni da prihvate da BiH podnese svoj prvi godišnji nacionalni program, što izgleda za članstvo u Alijansi čini za korak bližim.

Ona je istakla da je admiral Fogo ohrabren nastavkom aktivnosti na knjiženju nepokretne vojne imovine.

“Vjerujem da BiH teži većem integrisanju u evroatlantske institucije. Vjerujem da je ovo važno svim stranama, a posebno mladima ove zemlje”, poručila je Biselova.

Prijemu u Domu Oružanih snaga BiH prisustvovale su brojne zvanice iz vojnodiplomatskog kora, te političkog i vjerskog života BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana