Upotrijebljen minimum sile pri deblokadi Šićkog broda

Srna
Upotrijebljen minimum sile pri deblokadi Šićkog broda

Sarajevo - Specijalna policijska jedinica Federalne uprave policije /FUP/ prilikom deblokade raskrsnice Šićki Brod u Tuzli, koju su u blokadi držali demobilisani borci, primjenila je minimum sile i tom prilikom niko nije povrijeđen, saopšteno je jutros iz FUP-a.

"Prilikom sprovođenja navedenih aktivnosti upotrebljen je minimum sile i to samo prema licima koja su bila u vidno alkoholisanom stanju i koja su pružala otpor prema policijskim službenicima, s tim da niko nije povrijeđen", dodaje se u saopštenju.

Jedan broj lica, kako se navodi, priveden je u Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona radi kriminalističke obrade i protiv njih će biti preduzete zakonom propisane mjere.

U saopštenju se navodi da je Specijalna policijska jedinica, shodno naredbi direktora FUP-a, pružila je asistenciju u deblokadi raskrsnice Šićki brod, čime je omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja na magistralnom putu Orašje-Tuzla-Sarajevo.

Protesti demobilisanih boraca u Federaciji BiH počeli su 28. februara.

Demobilisani borci traže usvajanje jedinstvenog registra boraca, borački dodatak, te ukidanje finansiranja boračkih organizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana