Ujedinjena Srpska podržala Jerinića

ATV
Ujedinjena Srpska podržala Jerinića

Podrška Borisu Jeriniću, kandidatu za gradonačelnika liste ”Zajedno za Doboj” stigla je i od Ujedninjene Srpske. Na godišnjicu osnivanja dobojskog Gradskog odbora saopštavaju da će na vanrednim izborima biti uz Jerinića. S njim na čelu, kažu, Doboj više neće biti između čekića i nakovnja republičke, lokalne i BH vlasti.

“Nego će sve razvojne projekte imati fokusirane u Doboju s velikmo podrškom i iz Banjaluke i Sarajeva i to je možda prvi put poslije rata da Doboj ima takvu prilku da pogura svoj ekonomski razvoj apsolutnim jedinstvom svih vlasti u Doboju i Bana Luci i Sarajevu što je značajno i razlog da gospodina Jerinića podržimo”, kaže Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Isto je  prije nekoliko dana najavio i Nedeljko Čubrilović. Jerinić očekuje i podršku DNS-a. Kandidaturu je predao, razgovore sa ostalim partijama nastavlja. 

“Razgovaramo sa NDP-om, sa svim političkim faktorima SP, naravno razgovaraćemo i sa PDP-om, sa SDS-om nemam s kim još, ako bude neko razgovaračemo”, kaže Boris Jerinić, kandidat liste “Zajedno za Doboj”.

Već sada kaže Jerinić ima podršku 90 odsto partija u gradskoj skupštini. Posljednja u nizu značajna je i zbog rezultata na proteklim izborima. 

“Mi smo na šestom mjestu po broju osvojenih glasova ispred parlamentarnih stranaka PDP-a i NDP-a stranaka koje su imale resurse”, kaže Rankica Panić, predsjednik GO Ujedinjene Srpske Doboj. 

Znamo se još iz skupštinskih klupa, poručuju iz dvije partije. Saradnju, dodaju, nastavljaju i nakon 17. februara. Projekte koje tada započnu, treba kažu nastaviti i 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana