Уједињена Српска добила три мандата у НС РС

ATV
Уједињена Српска добила три мандата у НС РС

Према скоро 100 одсто обрађених биралишта, Уједињена Српска, једна од најмлађих странака у Републици Српској, имаће три посланика у Народној скупштини. Наталија Тривић, начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Града Бањалука добила је директни скупштински мандат у Изборној јединици три. Тривићева истиче - овим се наша странка профилисала као озбиљан “играч” на политичкој сцени.

“Ми смо свакако са том пројекцијом и кренули у кампању, не само у кампању, већ тако радимо двије и по године колико наша политичка организација постоји. Дакле то је доказ да су грађани спремно дочекали нове, млађе, стручне људе који иза себе имају већ остварене каријере, људи који имају своје визије, који су се показали по својим резултатима,” рекла је Тривићева.

Уз Тривићеву, у парламенту Српске сљедеће четири године, требало би да сједи и адвокат Милан Петковић, док ће Маринко Драгишић одборничку клупу у Бањалуци замијенити скупштинском. Петковић је задовољан резултатима и поручује - нисмо ту само да бисмо попуњавали мјеста у парламенту.

“Ја сам адвокат, правник и сматрам да у том смислу могу допринети, прије свега законима из правосуђа, јер већ дуго у скупштини нема правника који долазе из правосуђа, из тог сектора, него имамо правнике који нису никад радили у струци. Сматрам да се након неког времена поново адвокати враћају у Народну скупштину,” каже Петковић.

Предсједник странке Ненад Стевандић, према страначком договору са СНСД-ом, био је на њиховој листи за Представнички дом БХ парламента, али по тренутним резултатима, мјесто му је измакло за неколико стотина гласова. Лидер Уједињене Српске, ипак вјерује да ће бити посланик у Сарајеву, када се урачунају гласови пристигли поштом. Очекује да Уједињена Српска буде дио власти у наредне четири године.

“Надамо се не само министарском мјесту, надамо се могућности да покажемо колико све може брже, боље, организованије, и да будемо тај катализатор боље организације Републике Српске. Ми се својих кадрова, својих програма и знања не стидимо, ми тражимо мјесто да тај програм покаже сву своју снагу,” рекао је Стевандић.

Излазак на изборе на листи Уједињене Српске није се свима посрећио. Потпредсједник странке Славко Дуњић, који је био народни посланик у претходном сазиву, освојио је 2.861 глас, највише од свих кандидата Уједињене Српске, али није ушао у парламент у другој Изборној јединици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана