Ухапшено 16 осумњичених за кријумчарење миграната

nezavisne.com
Ухапшено 16 осумњичених за кријумчарење миграната

Сарајево - Припадници Државне агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) данас су по налогу Посебног одјела Тужилаштва БиХ за организовани криминал и корупцију привели 16 осумњичених за кријумчарење људи у оквиру акције "Албатрос".

Како је наведено из Суда и Тужилаштва БиХ, претреси су извршени на 14 локација на подручју Кантона Сарајево, Унско-санског и Тузланског кантона.

"Истовремено, на подручју ових кантона службеници Службе за послове са странцима извршили су контролу у осам објеката, за које се располагало сазнањима да се у њима смјештају илегални мигранти. Акција је усмјерена према особама које су осумњичене да су као организована криминална група вршиле кријумчарење из БиХ на подручје Републике Хрватске па даље у земље ЕУ већег броја држављана Србије с подручја Косова, који нису имали важеће путне исправе", саопћено је из Тужилаштва.

У саопћењу се наводи да су особе које су под истрагом у оквиру овог предмета осумњичене за кривично дјело организирање групе или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење људи.

"Ова акција је одлучан корак у борби правосудних и полицијских институција у БиХ против илегалних миграција и кријумчарења емиграната. Након проведених активности, осумњичене особе ће бити предате поступајућој тужитељици која ће након испитивања осумњичених донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране те осталим активностима у складу са законом", саопћено је из Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана