Ухапшени страни држављани, дроном снимали Генералштаб Војске Србије

Агенција
Ухапшени страни држављани, дроном снимали Генералштаб Војске Србије

Београд - Војна полиција ухапсила два Американца и двије украјинске држављанке који су дроном покушали да снимају зграду старог Генералштаба, потврђено за Прву ТВ.

У Министарству одбране је за Прву потврђено да је постојало неовлашћено снимање и да су ухапшена лица предата полицији, а цио случај је сада у надлежности тужилаштва и полиције.

Медији су раније пренијели да су двојица Американаца и двије украјинске држављанке покушали да снимају зграду старог Генералштаба Војске Србије, у којој су смјештене Војно-обавјештајна агенција и Војно-безбједносна агенција.

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да су припадници Војне полиције, јуче и данас, лишили слободе осморо страних држављана.

Како је навео, они су покушали да неовлашћено снимају војне објекте или су покушали да неовлашћено улазе у војне објекте, гдје је улаз цивилима строго забрањен.

"Надлежне службе раде на расветљавању свих ових догађаја, и када будемо донели одговарајуће закључке, обавестићемо јавност. Не желим овоме да придајем већи значај него што јесте, али морам да кажем да не верујем у случајност, и да овако велики број страних држављана и овако велики број упада или покушаја упада у просторе које контролише Војска Србије одавно није забележен", нагласио је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана