УИО БИХ: Одузета роба у вриједности од око 300.000 КМ

Срна
УИО БИХ: Одузета роба у вриједности од око 300.000 КМ

Службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ на подручју регионалног центра Тузла у више одвојених акција одузели су разну робу у вриједности од 303.000 КМ.

У више одвојених акција одузето је 6.750 паклица разних цигарета које нису биле обиљежене акцизним маркицама БиХ, 4.526 комада текстилних производа поријеклом из Њемачке, те 600 грама злата и 4,7 килограма сребра.

Из УИО БиХ је саопштено да су службеници за спречавања кријумчарења и прекршаја из регионалног центра Тузла приликом оперативног рада на путној комуникацији Тузла-Сарајево одузели 6.750 паклица разних цигарета које нису биле обиљежене акцизним маркицама БиХ.

Акивности на терену, како се наводи у саопштењу, проведене су у сарадњи са колегама МУП-а Тузланског кантона, Полицијска управа Живинице.

Приликом вршења провјера промета и поријекла робе службеници УИО у сарадњи са колегама из Кантоналне управе за инспекцијске послове у три одвојена случаја пронашли су и трајно одузели 4.526 комада текстилних производа поријеклом из Њемачке.

Том приликом утврђен је и мањак у износу од 47.940 КМ из надлежности Кантоналне управе за инспекцијске послове, као и 19.500 КМ из надлежности УИО, те су пронађена и два непријављена радника.

Службеници УИО на основу оперативних сазнања пронашли су и трајно одузели 600 грама злата и 4,7 килограма сребра у сарадњи са МУП-ом Тузланског кантона - полицијске управе Тузла и Градачац.

Незаконито продавана роба откривена је на подручју Тузле и Градачца.

У току предузимања мјера кориштена је специјалистичка опрема за преглед возила, коју је донирала америчка Амбасада путем програма ЕЏБС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана