У здравствени систем Српске инвестирано више од 68 милиона КМ

Срна
У здравствени систем Српске инвестирано више од 68 милиона КМ

Бањалука - Влада Републике Српске усвојила је данас Информацију о капиталним пројектима и другим инвестицијама у здравственом систему Српске за прошлу годину, на основу које укупна реализована средства износе 68.435.276 КМ.

Министарство здравља и социјалне заштите Српске очекује да ће реализацијом капиталних улагања бити повећана доступност здравствене заштите, смањен број пацијената лијечених у иностранству и повећана ефикасност здравственог система уз унапређење квалитета рада.

Влада је усвојила и Информацију о предузетим мјерама и стању болести квргаве коже говеда и болести плавог језика у прошлој години, те задужила Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде да спроведе вакцинацију говеда против ове болести у зони "А" и свих преживара против болести плавог језика посредством ветеринарских организација.

Министарство је задужено да благовремено информише Владу Републике Српске о току и ефектима свих предузетих мјера, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Влада Српске усвојила је Извјештај о реализацији програма сузбијања и искорјењивања бруцелозе, класичне куге свиња и инфективне анемије копитара у Републици Српској у прошлој години, те задужила Министарство да настави почете активности и у овој години, реализујући програме класичне свињске куге, бруцелозе и инфективне анемије копитара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана