U utorak vanredna sjednica Anketnog odbora

Srna
U utorak vanredna sjednica Anketnog odbora

Banjaluka - Zamjenik predsjednika Anketnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske Drago Kalabić izjavio je Srni da bi sutra u Banjaluci trebalo da bude održana vanredna sjednica ovog odbora, koju je zatražio zbog kršenja Poslovnika o radu.

Kalabić je rekao da ga je sekretar Anketnog odbora Dejan Popović informisao da bi sjednica trebalo da bude održana u 15.00 časova.

“Na sjednici ću insistirati na poštovanju Poslovnika o radu Anketnog odbora i mandata koji sam dobio od Narodne skupštine Republike Srpske”, istakao je zamjenik predsjednika Anketnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske.

Kalabić je ranije izjavio Srni da je zatražio vanrednu sjednicu, jer je jučerašnjim saopštenjem Anketnog odbora, koje je objavljeno kao odgovor na otvoreno pismo ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača, grubo prekršen poslovnik o radu i ne predstavlja stav Odbora, već politički obračun njegovog predsjednika Branislava Borenovića.

U Anketni odbor su izabrani za predsjednika Branislav Borenović, narodni poslanik iz Poslaničkog kluba PDP-a, za zamjenika predsjednika Drago Kalabić, narodni poslanik iz Poslaničkog kluba SNSD-a i za članove Nedeljko Glamočak i Milanko Mihajilica, narodni poslanici iz Poslaničkog kluba SDS-SRS Republike Srpske, te poslanik stranke Napredna Srpska Goran Đorđić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana