U toku formiranje patriotskog bloka za Srpsku

Srna
U toku formiranje patriotskog bloka za Srpsku

Banjaluka - U Republici Srpskoj u toku je formiranje patriotskog bloka za Srpsku za predstojeće izbore u BiH, čiji je cilj očuvanje Srpske i zaštita njenih interesa, piše portal "Srpska kafe".

Prema saznanjima ovog portala, patriotski blok za Srpsku okupiće značajan broj političkih partija, nevladinih organizacija i pojedinica kojima je, kako navode, Republika Srpska u srcu.


"To će biti jedan širok patriotski blok koji će se suprotstaviti "probosanskoj politici" Saveza za promjene koja je na djelu i koju gledamo u protekle tri i po godine", naveo je izvor portala.

Prema ovom izvoru, bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić 2014. godine je razotkrio tu "probosansku politiku SDS-a i Saveza za promjene" kada je održao predavanje na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

"Dekan tog fakulteta Šaćir Filandra tada je rekao da je SDS vodeća opoziciona partija u Republici Srpskoj koja formira blok stranaka sa jasnom probosanskom političkom agendom, a javnost Srpske nakon toga svaki dan svjedoči provođenju te politike od predstavnike Saveza za promjene u zajedničkim institucijama na nivou BiH", naveo je izvor portala "Srpska kafe".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana