У понедјељак о избору нове Владе

Срна
У понедјељак о избору нове Владе

Бањалука - Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске на којој би требало да буде изабрана нова влада Српске биће одржана у понедјељак, 17. децембра, закључио је данас скупштински Колегијум.

Предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић навео је да ће на посебној сједници, чији је почетак заказан у 12.00 часова, бити разматран програм кандидата за предсједника Владе са приједлогом чланова Владе.

"Стекли су се услови да можемо одржати другу посебну сједницу на захтјев мандатара који је испунио законске услове и спреман је да изложи програм рада и предложи кабинет", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци након сједнице Колегијума.

Он је додао да ће сједница Колегијума на којој би требало да буде утврђен дневни ред и термин одржавања треће посебне сједнице бити одржана у понедјељак од 11.00 часова.

"Ријеч је о сједници на којој би требало да буде разматран буџет и остали акти који прате усвајање буџета", рекао је Чубриловић. Коментаришући изјаву шефа Клуба СДС-а Миладина Станића да им није достављен програм рада мандатара,

Чубриловић је рекао да ће скупштински материјали бити достављани у складу са досадашњом праксом.

Станић је рекао да је овај клуб тражио да им буде достављен програм рада мандатара, али да им је одговорено да то није пракса.

Он сматра да би тај материјал требало да буде подијељен посланицима прије сједнице Народне скупштине.

Станић је рекао да Клуб СДС-а тражи и да јавности буде достављен уговор о изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор за који тврде да је штетан по Српску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана