U novom Parlamentu Srpske pet poslanika iz Prijedora

RTRS
U novom Parlamentu Srpske pet poslanika iz Prijedora

Protekle četiri godine interese Prijedorčana u Narodnoj skupštini Republike Srpske zastupala su četiri poslanika, dok će u novi parlamentarni saziv sjesti pet poslanika iz Prijedora. Svi će se, kažu, zalagati za interese grada, ali neće odustati od programa i principa političkih partija iz kojih dolaze.

Novi – stari poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske DNS-ov Duško Ivić, sjediće i naredne četiri godine u parlamentarnoj klupi, dok će mu društvo praviti još jedan partijski kolega - Mirko Sovilj. DNS će tako u parlamentu Srpske zastupati dva prijedorska doktora.

-DNS će sigurno nastaviti da zastupa svoju umjerenu politiku, da iz ugla politike štiti narodne interese širom Srpske, a tako i grada Prijedora. Očekujemo da će njihovo mjesto biti dobro došlo - ističe Melnko Đaković, predsjednik GO DNS Prijedor. 

Socijaldemokrati u gradu na Sani i više su nego zadovoljni postignutim rezultatima, naročito velikoj razlici glasova u korist Milorada Dodika za srpskog člana Predsjedništva BiH i Željke Cvijanović predsjednice Republike Srpske u odnosu na protivkandidate. Prijedorski SNSD u proteklom sazivu parlamenta Srpske imao je jednog poslanika, dok naredne četiri godine u poslaničke redove odlaze dva dosadašnja gradska odbornika - Dražen Vrhovac i Dragoslav Kabić.

-Njihov prioritet će biti, prije svega Prijedor, politika SNSD-a na cijeloj Izbornoj jedini 1, jer nije ovo samo rezultat, praktično svi smo iz ove izborne jedinice učestvovali u tome - ističe Saša Bursać, predsjednik GO SNSD Prijedor. 

Rezultatom je zadovoljani i prijedorski SDS iako, kako kažu, nije ponovljen onaj od prije četiri godine. U poslaničke redove, umjesto još aktuelnog SDS-ovog palamentarca Dušana Berića, ulazi Milan Tubin.

-Ono za šta ću se zalagati to su građani Prijedora, Kozarske Dubice i sve opštine izborne jedinice 1, kao svi građani Srpske, a nakon toga dolaze interesi SDS-a - ističe Tubin, koji je i predsjednik GO SDS Prijedora.

I dok jedni napuštaju parlament, drugi ulaze u poslaničke klupe. Ima i onih koji će samo da produže poslanički staž. Među njima raznih profila i zanimanja, a ko će se kako pokazati – vidjećemo u naredne četiri godine!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana