У напад на Крунића кренули из кафане

Небојша Томашевић
У напад на Крунића кренули из кафане

Бањалука - Осумњичени за убиство бизнисмена Славише Крунића и његовог пратиоца Жарка Павловића, Емилио Балдо, Бенеди Ђукановић и Жељко Ковачевић сат и по прије злочина сједили су за истим кафанским столом у једном кафићу у Гламочанима код Лакташа, наведено је у документима из истраге.

Због те чињенице истражиоци претпостављају да су се они ту договарали о детаљима ликвидације, с обзиром на то да је кафана удаљена неколико километара од мјеста убиства.

Осумњичени Балдо је током испитивања признао да је у понедјељак од 19 до 20.10 часова био у кафићу с Ђукановићем и Ковачевићем, али је навео да није учествовао у убиству. Напад се десио исту вече око 22.30 часова у близини Крунићевог имања у Гламочанима код Лакташа. Двојица нападача осула су рафалну паљбу по “тојоти” и убили Крунића и Павловића, који су били у њој, док је у размјени ватре погинуо нападач Ковачевић. Њега је усмртио возач теренца Горан Илић, који је тешко рањен. Илић је, како сазнајемо, након злочина одвезао изрешетани џип “тојота” до имања Крунића и рекао: “Побијени смо”.

Након тога је Крунић пребачен у друго возило и одвезен у болницу, али већ је био мртав. Полиција је дан након убиства ухапсила Балду и то у шуми на подручју Гламочана, док је Ђукановић успио да побјегне и то, како је утврђено, у бијелом “голфу 7” регистарске ознаке 003-К-770 и за њим се трага. Према незваничним информацијама, убијеном Крунићу је посљедњих година пријећено, а он је недавно купио блиндирани “ауди” и појачао обезбјеђење.

Републичко тужилаштво јуче је затражило од бањалучког Окружног суда да одреди једномјесечни притвор за Балду, а та мјера је предложена због опасности од бјекства и сакривања доказа, али и утицаја на свједоке и узнемиравања јавности. Наведено је да би он могао да утиче на власника кафане гдје одржан састанак с друга два осумњичена. Осумњичени Балдо током испитивања у тужилаштву испричао је куда се све кретао тога дана када је злочин почињен и признао да је Ковачевића упознао у затвору. Казао је да је Бенедија Ђукановића упознао преко Ковачевића. Балдо је још испричао да је на на дан убиства, 22. априла, око 14 часова прво одвезао невјенчану супругу на посао у Лакташе, да би око 20 часова отишао до кафића у Гламочанима.

- Затекао сам Жељка, Бенедија и газду за једним столом. Ту смо се задржали до сат времена, након чега је Ковачевић рекао да мора да иде у град и сви смо отишли, ја за Лакташе, а Жељко и Бенеди су Жељковом црвеном “опел корсом” кренули за Бањалуку. Газда је остао - испричао је пред тужиоцем Балдо и додао да је на повратку кући код једног ресторана у Лакташима застао и пола сата био са пријатељицом с којом се често виђа. Према његовим тврдњама, након тога је отишао по супругу па кући. Истакао је да га је негдје у ноћи, око три сата, пробудила полиција и привела. Балдо је на рочишту у бањалучком Окружном суду поновио да нема везе са убиством, док се његов адвокат Драган Ступар успротивио приједлогу да му буде одређен притвор.

Докази

Полиција је приликом детаљног прегледа ширег простора око мјеста злочина јуче пронашла двије пушке с оквирима, за које се сумња да су коришћене у убиству. Пронађена је и “опел корса” покојног Ковачевића и то паркирана поред поште у бањалучком насељу Залужани. Према незваничним информацијама на чаурама нађеним на мјесту убиства пронађени су отисци Бенедија Ђукановића, који је још у бјекству.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана