У Холивуду жена не смије имати ни сиједе

Глас Српске
У Холивуду жена не смије имати ни сиједе

Глумица и оскаровка Кетрин Зита-Џонс (49) без длаке на језику проговорила је у посљедњем интервјуу о томе како је тешко бити жена у Холивуду те с каквим се све притисцима морају носити.

Дугогодишња супруга америчког глумца Мајкла Дагласа (74) у својој богатој каријери глумила је у многим хитовима попут "Мајски пупољци", "Разведи ме, заведи ме" и "Зоро", а 2003. године освојила је и награду "Оскар" за споредну женску улогу у мјузиклу "Чикаго".

Иако јој је глумачки свијет отворио бројна врата, а њу данас сматрају једном од најљепших свјетских глумица, у интервјуу је искрено признала да је бити жена у Холивуду још увијек врло тешко.

- Овај посао је врло тежак, поготово за жену. Ми не смијемо добити ни сиједу, ништа се није промијенило. Можемо се претварати да је данас ситуација у Холивуду другачија, али није. Друштвене мреже направиле су још један корак даље, све изгледа боље и љепше него што то заиста јесте - рекла је глумица.

Осим проблема с којима се сусрећу све глумице у Холивуду, споменула је и свог оца којем је највише захвална због свог успјеха.

- Мој отац одувијек је желио да глуми у Лас Вегасу, али у себи није имао ни трунке умјетничког гена. Умјесто тога, био је одличан бизнисмен. Он је човјек који ме готово свему научио, захваљујући њему научила сам да своју каријеру посматрам као бизнис. То ми је помогло - признала је Зита-Џонс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана