Тубин: Био сам у тоалету док је гласано

Д. М.
Тубин: Био сам у тоалету док је гласано

Приједор - Потпредсједник СДС-а из изборне јединице један Драго Бундало каже да је посланик СДС-а и шеф приједорског одбора ове странке Милан Тубин у понедјељак увече на сједници Народне скупштине РС починио тежу повреду страначке дисциплине јер није гласао против избора Радована Вишковића за премијера Српске, као ни против састава његовог кабинета.

- Ако је званични став Клуба посланика био да се гласа против избора Владе, не знам зашто он није гласао против. Треба видјети да ли је неписмен, па није знао да гласа или је у питању неки други разлог, али у сваком случају се то мора изнијети на органима странке, ако органи постоје, и тражити да се настроже буде санкционисан, односно да буде искључен из странке - каже Бундало.

Он додаје да су у посљедње вријеме из СДС-а искључивани људи и због ситнијих разлога, истичући да случај Тубин заслужује посебну пажњу.

Тубин каже да је против Вишковићевог избора, али да није гласао против зато што није стигао.

- Ја дијелим став Клуба посланика СДС-а, али сам био у тоалету када је гласано и зато нисам гласао - каже Тубин.

Ипак, саговорник “Гласа Српске” из приједорског СДС-а каже да није сигуран да Тубин говори истину зато што одавно у Приједору шурује са СНСД-ом.

- Он у дискусијама и јавним наступима напада искључиво ДНС јер прави договор са СНСД-ом да буде формирана скупштинска већина без Павићеве странке. Прије бих рекао да због тога није гласао против СНСД-овог мандатара него зато што је био изван сале - каже наш саговорник.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана