Tegeltija: Određeni centri moći žele kontrolu nad pravosuđem BiH

Srna
Tegeltija: Određeni centri moći žele kontrolu nad pravosuđem BiH

Sarajevo - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ Milan Tegeltija rekao je da su optužbe koje mu se stavljaju na teret izmišljotine, ali i istakao da je posljednjih mjeseci pojačan pritisak od određenih centara moći koji žele kontrolu nad pravosuđem BiH.

Tegeltija je za BHRT rekao da će na sutrašnjoj sjednici VSTS-a biti predstavljen ovaj, ali i svi drugi događaji koji opterećuju pravosuđe u posljednje vrijeme, posebno u posljednjih nekoliko mjeseci. “Na pravosuđe se od 2016. godine, a posebno posljednjih mjeseci vrši intenzivan i vrlo agresivan pritisak političko-paraobavještajnih službi, ili centara moći, kojima je cilj, ne da građanima učine bolje pravosuđe, nego da se ono stavi pod kontrolu, kako bi služilo za političke obračune sa političkim neistomišljenicima i uređivanje političkih odnosa u BiH”, tvrdi Tegeltija.

Tegeltija je odbio da kaže o kakvim je centrima riječ, navodeći da treba pogledati njegov slučaj i seriju tekstova objavljenih na portalu “Žurnal”.

“Degutantno je da se ja dovodim u kontekst da bih za 2.000 KM svoj obraz, ugled, čast - i ličnu i profesionalnu - stavio na kocku. Oni koji su gledali moj imovinski karton mogu da vide da su moja ukupna primanja veća od 5.000 KM”, rekao je Tegeltija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana