Svjedok vidio da je optuženi učestvovao u napadu na Čemerno

Ž. D.
Svjedok vidio da je optuženi učestvovao u napadu na Čemerno

Sarajevo - U nastavku suđenja optuženima za zločine nad srpskim civilima u ilijaškom selu Čemerno 1992. godine, u predmetu “Džemal Hadžić i ostali”, zaštićeni svjedok “G” juče je rekao da je u napadu na to selo učestvovao veliki broj ljudi, među kojima je vidio i optuženog Enesa Duraka, te da je čuo pucnjavu i vidio da na putu leži mrtva starija žena.

Svjedok “G” je, kada mu je predočena njegova ranija izjava - da je cilj akcije bio čišćenje okolnih sela, rekao da je možda to izjavio, ali da se ne sjeća.

On je ispričao da je 9. juna 1992. godine u mjesto Korita došao veliki broj ljudi, među kojima je bio i Durak, te da je tu prvi put čuo da je došla vojska iz Kaknja s ciljem da krenu na selo Čemerno, gdje su raspoređene haubice.

Svjedok “G” je rekao da u selu nije vidio haubice, te dodao da su im u mjestu Korita podijeljene crvene trake, kao znak raspoznavanja i da je vojska, zajedno sa mještanima, krenula u Čemerno. On je ispričao, između ostalog, da u Čemernu nije vidio ko je pucao i da li su ljudi ubijeni, dodajući da je na putu vidio kako leži mrtva starija žena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana