Швајцарац поријеклом из БиХ планирао други напад у Ници

nezavisne.com
Швајцарац поријеклом из БиХ планирао други напад у Ници

Двадесетседмогодишњи Швајцарац, поријеклом из Босне и Херцеговине, био је лидер швајцарско-француске џихадистичке групе која је планирала други напад у Ници, пише швајцарски лист "НЗЗ ам Зонтаг".

Лист наводи да у свом посједу има повјерљиве документе француских правосудних институција који откривају намјере двадесетседмогодишњака да изврши напад у ници користећи експлозив или аутомобиле којим би се залетио у пјешаке.

Неименовани младић, поријеклом из БиХ, наводно је координисао припремама за напад, служећи се шифрованим онлајн сервисом за поруке "Телеграм". Његова главна улога, наводно, је била да групи обезбиједи оружје.

Лист даље наводи да је младић, који је прешао на ислам, под лупу истражних оргфана дошао најприје због оптужби за породично насиље. Његова 23-годишња супруга, поријеклом из Колумбије, је такође умјешана у планирање напада у Француској и Швајцарској, наводи швајцарска национална телевизија "СРФ".

"НЗЗ ам Зонтаг" закључује да је младић сарађивао са швајцарским џихадистом за којим је расписана међународна потјерница, а који је у бјекству, преноси "Swisainfo.ch".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана