Sutra o izboru nove vlade

Srna
Sutra o izboru nove vlade

Banjaluka - Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova vlada Srpske biće održana sutra u Banjaluci.

Na drugoj posebnoj sjednici, čiji je početak zakazan u 12.00 časova, biće razmatran program kandidata za predsjednika Vlade sa prijedlogom članova Vlade, najavljeno je iz Narodne skupštine Srpske.

Prije početka druge posebne sjednice biće održana sjednica Kolegijuma Narodne skupštine Srpske na kojoj bi trebalo da bude utvrđen dnevni red i termin održavanja treće posebne sjednice.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sazvao je sjedicu Kolegijuma u 11.00 časova.

Na trećoj posebnoj sjednici, čije je zakazivanje zatražila Vlada Srpske, trebalo bi da bude razmatran prijedlog budžeta Republike Srpske za 2019. godinu po hitnom postupku i ostali akti koji prate usvajanje budžeta.

Na dnevnom redu nalazi se Prijedlog rebalansa Budžeta Republike Srpske za ovu godinu po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju Budžeta po hitnom postupku i Prijedlog Programa ekonomskih reformi Srpske za period 2019-2021. godine po hitnom postupku.

Na dnevnom redu se nalazi i Prijedlog zakona o izvršenju Budžeta Republike Srpske za 2019. godinu po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječjoj zaštiti po hitnom postupku, Prijedlog odluke o dugoročnom zaduživanju Srpske za 2019. godinu, te Prijedlog odluke o kratkoročnom zaduživanju Republike Srpske emisijom trezorskih zapisa za 2019. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana