Сутра о избору нове владе

Срна
Сутра о избору нове владе

Бањалука - Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске на којој би требало да буде изабрана нова влада Српске биће одржана сутра у Бањалуци.

На другој посебној сједници, чији је почетак заказан у 12.00 часова, биће разматран програм кандидата за предсједника Владе са приједлогом чланова Владе, најављено је из Народне скупштине Српске.

Прије почетка друге посебне сједнице биће одржана сједница Колегијума Народне скупштине Српске на којој би требало да буде утврђен дневни ред и термин одржавања треће посебне сједнице.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић сазвао је сједицу Колегијума у 11.00 часова.

На трећој посебној сједници, чије је заказивање затражила Влада Српске, требало би да буде разматран приједлог буџета Републике Српске за 2019. годину по хитном поступку и остали акти који прате усвајање буџета.

На дневном реду налази се Приједлог ребаланса Буџета Републике Српске за ову годину по хитном поступку, Приједлог закона о измјенама Закона о извршењу Буџета по хитном поступку и Приједлог Програма економских реформи Српске за период 2019-2021. године по хитном поступку.

На дневном реду се налази и Приједлог закона о извршењу Буџета Републике Српске за 2019. годину по хитном поступку, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о дјечјој заштити по хитном поступку, Приједлог одлуке о дугорочном задуживању Српске за 2019. годину, те Приједлог одлуке о краткорочном задуживању Републике Српске емисијом трезорских записа за 2019. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана