Sutra o Nacrtu zakona o budžetu institucija BiH za ovu godinu

Srna
Sutra o Nacrtu zakona o budžetu institucija BiH za ovu godinu

Sarajevo - Savjeta ministara u tehničkom mandatu trebalo bi sutra u Sarajevu da razmatra Nacrt zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu, objavljeno je na sajtu ove institucije.

Ukupni prihodi, primici i finansiranje institucija BiH u ovoj godini iznose 966.000.000 KM, što je za 16.000.000 KM više nego 2018. godine.

Servisiranje spoljnog duga BiH iznosi 825.760.678 KM i manje je za 178.301.651 KM u odnosu na prethodnu godinu, saopšteno je ranije iz Savjeta ministara u tehničkom mandatu nakon prvog čitanja Nacrta budžeta zajedničkih institucija BiH.

Nacrt budžeta polazi od Globalnog okvira fiskalnog bilansa i politika u BiH za period 2019-2021. godine i, nakon procedure u Savjetu, biće upućen u Predsjedništvo BiH, kao ovlaštenom predlagaču ovog dokumenta.

Na dnevnom redu je i razmatranje prijedloga godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine, čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH.

Savjet ministara u tehničkom mandatu nije na prošloj sjednici razmatrao prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić rekao je ranije Srni da bi prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godina, čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH, trebalo da bude vraćen ovoj komisiji na usaglašavanje.

Na sjednici bi trebalo da bude razmatran i Nacrt zakona o elektronskoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektronske transakcije, informacija o stanju u oblasti migracija BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH, kao i informacija o stanju bezbjednosti u BiH u 2017. godini.

U planu je i rasprava o izvještaju o radu Komisije BiH za granicu za period juli-decembar 2018. godine, kao i razmatranje niza prijedloga rada ministarstava, agencija i direkcija u BiH za ovu godinu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana