Сутра о Нацрту закона о буџету институција БиХ за ову годину

Срна
Сутра о Нацрту закона о буџету институција БиХ за ову годину

Сарајево - Савјета министара у техничком мандату требало би сутра у Сарајеву да разматра Нацрт закона о буџету институција и међународних обавеза БиХ за ову годину, објављено је на сајту ове институције.

Укупни приходи, примици и финансирање институција БиХ у овој години износе 966.000.000 КМ, што је за 16.000.000 КМ више него 2018. године.

Сервисирање спољног дуга БиХ износи 825.760.678 КМ и мање је за 178.301.651 КМ у односу на претходну годину, саопштено је раније из Савјета министара у техничком мандату након првог читања Нацрта буџета заједничких институција БиХ.

Нацрт буџета полази од Глобалног оквира фискалног биланса и политика у БиХ за период 2019-2021. године и, након процедуре у Савјету, биће упућен у Предсједништво БиХ, као овлаштеном предлагачу овог документа.

На дневном реду је и разматрање приједлога годишњег националног програма БиХ 2018-2019. године, чији је предлагач Комисија за НАТО интеграциони процес БиХ.

Савјет министара у техничком мандату није на прошлој сједници разматрао приједлог годишњег националног програма БиХ.

Министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић рекао је раније Срни да би приједлог годишњег националног програма БиХ 2018-2019. година, чији је предлагач Комисија за НАТО интеграциони процес БиХ, требало да буде враћен овој комисији на усаглашавање.

На сједници би требало да буде разматран и Нацрт закона о електронској идентификацији и услугама повјерења за електронске трансакције, информација о стању у области миграција БиХ у вези са повећаним приливом миграната у БиХ, као и информација о стању безбједности у БиХ у 2017. години.

У плану је и расправа о извјештају о раду Комисије БиХ за границу за период јули-децембар 2018. године, као и разматрање низа приједлога рада министарстава, агенција и дирекција у БиХ за ову годину.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана