Суспендовани због “бијелог хљеба”

Срна
Суспендовани због “бијелог хљеба”

Сарајево - Предсједништво Независног блока суспендовало је из странке Салка Соколовића и Садика Ахметовића, посланике у одлазећем сазиву Представничког дома Парламента БиХ, због потписивања апелације Уставном суду БиХ којом је затражено враћање “бијелог хљеба”.

Према писању медија у ФБиХ, најгласнија у захтјеву за суспензију учешћа Соколовића и Ахметовића у органима странке била је чланица Предсједништва НБ-а Азра Атагић-Ћатовић, наводећи да су њих двојица за претходне четири године наплатили приближно милион КМ на име плата.

- Били су добри посланици, борили су се и гласали против акциза, за измјену Изборног закона. Зато су били плаћени. Уколико нису имали за основне животне потребе, чланови Предсједништва Независног блока би издвојили новац из личних џепова и обезбиједили би накнаде за преживљавање наших чланова - наводи Атагић-Ћатовић.

Она је оцијенила да је “бијели хљеб” срамна привилегија коју Соколовић и Ахметовић нису смјели да траже, те истакла да Независни блок жели друштво једнаких шанси, поштену државу у којој су сви грађани исти пред законом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана