Суђење одгођено због болести Мухића

Срна
Суђење одгођено због болести Мухића

Сарајево - Суђење команданту такозване Армије БиХ у Сребреници Насеру Орићу и припаднику те војске Сабахудину Мухићу за злочине над Србима у Сребреници 1992. године одгођено је за 2. новембар, јер оптужени Мухић због болести није дошао на данашње рочиште у Суду БиХ.

Мухићев адвокат Сабина Мехић обавијестила је Суд да се Мухићево здравствено стање погоршало, због чега је из Хитне помоћи упућен у болницу у Тузли.


Предсједавајући Апелационог вијећа Тихомир Лукес рекао је да ће на наредном рочишту бити спроведено оно што је било планирано за данас.

Тужилаштво БиХ данас је пред Апелационим вијећем Суда БиХ требало да изнесе завршне ријечи у обновљеном поступку који се води против Орића и Мухића.

Орић и Мухић оптужени су да су у мјестима Залазје, Лолићи и Куњерац убили тројицу заробљених Срба - Слободана Илића, Милутина Милошевића и Митра Савића.

Апелационо вијеће Суда БиХ је 8. јуна, због битних повреда одредаба кривичног поступка, укинуло првостепену ослобађајућу пресуду Орићу и Мухићу и одредило поновни претрес.

На статусној конференцији 3. септембра Апелационо вијеће је одбило приједлог тужиоца Мирослава Јањића да током обновљеног поступка поново буду саслушани сви свједоци Тужилаштва, те одлучило да поново буду саслушани Радивоје Остојић и заштићени свједок "О-1".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана