Стојичић пријављен за дуг у репрограму

Свјетлана Шурлан
Стојичић пријављен за дуг у репрограму

Бањалука - Агенција за истраге и заштиту (СИПА) БиХ поднијела је извјештај о почињеном кривичном дјелу против потпредсједника Уједињене Српске Душана Стојичића који га терети да је оштетио буџет РС за већи износ, а Стојичић тврди да су оптужбе лажне и да је ријеч о политичкој намјештаљци.

Извјештај против Стојичића поднесен је Окружном тужилаштву у Добоју због сумње да је починио малверзације као предсједник Стрељачког клуба "Геофон" из Теслића. Из СИПА јуче нису жељели да дају информације у вези са овим случајем, али нису одговорили на ни питања која смо им упутили тим поводом.

Стојичић каже да је за пријаву чуо из медија и да сматра да су цијелу причу иницирале политичке структуре из Теслића, које су искористиле утицај на институције и полицијске агенције БиХ како би га дискредитовале. Додао је да је Пореска управа РС прије око пола године обавијестила клуб да је СИПА тражила контролу законитости рада клуба у погледу плаћања обавеза, пореза и доприноса.

- Пореска управа је утврдила наше обавезе у протеклих пет година на основу неуплаћивања пореза и доприноса на исплате тренерима и члановима комисије за полагање испита који претходи набавци оружја или продужењу дозвола за оружје. Утврђене су обавезе од око 40.000 КМ и ушли смо у процес репрограма да отплатимо тај дуг. Сада је, очигледно због политике, све то рециклирано и дато у институције БиХ - истакао је Стојичић.

Додао је да је очигледна намјера одређених људи и политичких опција да га дискредитују, али није желио никога да именује.

- Да ли постоји још неки спортски клуб гдје је СИПА вршила истрагу? Сигуран сам да не постоји или их је само неколико. Нико ме никада није звао да дам било какву изјаву. Као предсједник клуба никада ништа нисам потписивао што се тиче материјално-финансијских послова - рекао је Стојичић.

Додао је да је у клубу рађено законито и да је то један од најбољих спортских колектива у БиХ.

- Дали смо учеснике Љетних олимпијских игара и Олимпијских игара за младе, наши чланови су учествовали на бројним међународним такмичењима, а о домаћим не треба ни да говорим. Секретар клуба је тренер репрезентације БиХ и члан Извршног одбора Олимпијског комитета БиХ. Неко жели да све што смо направили баци под ноге - казао је Стојичић и додао да ће процијенити да ли има елемената клеветничког односа како би била нанесена штета клубу и појединцима и да ће се сходно томе изјаснити, а можда поднијети и тужбе.

Стојичић је годинама био члан СДС-а и у три мандата је биран за народног посланика, а у једном је био предсједник Народне скупштине РС. И он се нашао међу великим бројем функционера који су напустили СДС, а за потпредсједника Уједињене Српске изабран је прије око годину.

Перјаница

Перјаница "Геофона" донедавно је била Татјана Ћекановић, која је као чланица тог клуба 2016. године била други најбољи спортиста РС.

Двије године прије тога наступала је на Свјетском купу у Марибору, 2015. у Минхену и 2016. у Бакуу. Освојила је друго мјесто на Стрељачком купу у Кувајту. Наступала је и на Европским играма у Бакуу 2015. године. Круна њеног и рада клуба била је позивница Међународног олимпијског комитета за наступ на Олимпијским играма 2016. године у Рио де Жанеиру, а прије него што је каријеру наставила у Њемачкој била је и учесник Свјетског купа у Индији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана