Стојчиновић игнорисао град

Г. М.
Стојчиновић игнорисао град

Бањалука - Свједоци тужилаштва истакли су у наставку суђења некадашњем замјенику правобраниоца РС у Бањалуци Мирку Стојчиновићу и помоћнику правобраниоца Бориславу Јеличићу да је комуникација Правобранилаштва и Градске управе Бањалука била скоро никаква и да је настављена тек послије Стојчиновићевог одласка.

Тужилаштво Стојчиновића терети да је предузећима "Наш дом" и "Грађа" омогућио да на себе укњиже некретнине чиме је град Бањалука оштећен за више од 7,5 милиона КМ. Стојчиновић је оптужен и да се заједно с Јеличићем у случају "Пољопривредна школа" одрекао тужбе и закључио судско поравнање, не обавјештавајући о томе власти Бањалуке, што значи да за такав потез није имао њихову сагласност.

Шеф Одјељења за експропријацију у Правобранилаштву и бивши замјеник правобраниоца Војо Павичић рекао је да је, када је Стојчиновић отишао с функције, увео обавезу обавјештавања субјеката јер комуникација са Градском управом Бањалука није била добра за вријеме Стојчиновића. Стручни савјетник у Одјељењу за правна питања Градске управе Бањалука Јелена Вркачевић рекла је да су за вријеме Стојчиновића имали само писану комуникацију са Правобранилаштвом и да раније није била таква пракса. Стојчиновић је казао да не комуницира са нижерангираним службеницима, већ само са градоначелником.

Виши стручни сарадник за правне послове у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове Милка Којић рекла је да је она 2013. одбила захтјев "Нашег дома" за упис својине над зградом у Грчкој улици, јер та фирма на то није имала право. Стојчиновић се бранио наводима да Правобранилаштво заступа РС, а не град у поступку приватизације државног капитала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана