Стевановић: Павић гура ДНС према опозицији

ATV
Стевановић: Павић гура ДНС према опозицији

Бањалука - Врло реална опција је да Марко Павић и ДНС оду у опозицију, рекла је Споменка Стевановић, посланик у Народној скупштини Републике Српске у емисији “Један на један” на АТВ-у.

Стевановићева која је данас искључена из ДНС-а  каже да већина чланства ове партије жели да буду у власти те да би прелазак у опозицију довео до напуштања ове партије. 

“Знам да је већина чланства ДНС-а за улазак у власт, ми смо у овој коалицији дуго година и сву кампању смо градили на томе да улазимо у власт. Сад да неко каже, радили сте то што сте радили и нећете у власт, мислим да ће већи дио чланства ДНС-а или се прикључити, ако будемо основали тај нови политички субјект”, рекла је она за АТВ.

Она каже да је још посланик ДНС-а, те да ће о њеном искључењу одлучити Главни одбор којем ће упутити жалбу.

“Ја сам још увијек посланик ДНС-а иако је донесена одлука о мом искључењу, та одлука није коначна до одлуке Главног одбора јер имам право жалбе. Било ми је тешко јер ме искључују људи који су прије три или шест мјесеци дошли у ДНС, а ја сам ту од оснивања”, каже Стевановић.

Она истиче да је мишљења да ће жалба бити усвојена, али ако се то не деси она ће заједно сад избаченим Миланом Дакићем, Споменком Стојановић и Недељком Чубриловићем формирати клуб посланика, а у некој будућности и политички субјект.

“Милисм да ће ГО усвојити наше залбе. Уколико се то не деси, ми ћемо највјероватније формирати клуб посланика, а у догледно вријеме и политичке организације, али смо фокусирани на Главни одбор и да сачувамо странку”, каже она.

Истиче да су из ДНС-а искључени јер су гласали за Чубриловића за предсједника Народне скупштине.

Стевановићева, којој је ово четврти мандат, каже да је дугогодишњим члановима ДНС-а посебно засметало то што су појединци ушли у странку и одмах постали високи функционер.

“У ДНС је много људи ушло и одмах су послати високи функционери и то је засметало многим дугогодишњим члановима, те су они поништили све оно за шта се странка залагала годинама. Њихови гласови нису вриједни тренутног стања у странци у којој сад имамо двије струје”, каже она и додаје да има конкретне податке за неке који су радили против коалиције:

“Оно података које ја имам засигуро је Милан Радовић радио, јер нам је то Жељка Цвијановић документовала. Поред Радовића то су још два имена која су радила за Говедарицу”, истиче она.

Она каже да је Милорад Додик, предсједник СНСД-а, упознат са стријама у ДНС-у, а да се видјело на контитутивној скупштини.

“Мислим да је и Милорад Додик био упознат са постојањем двије струје у ДНС-у, јучерашњим гласањем Клуба посланика СНСД-а за Недељка Чубриловића за предсједника Народне скупштине, мислим да је се и Додик оприједијело унутар ДНС-а за коју је струју”, додаје она.

Каже да је Чубриловић обавио добар посао у прошлом мандату, иако је како каже Стевановићева, било доста проблема.

“Чубриловић је био предсједник у једном тешком периоду, од звиждаљки до многих саботажа и како је први пут на тој функцији он се одлично снашао и није ми јасно зашто Марко Павић није то исто видио”, каже она.

Стевановићева додаје да је задовољна мандатаром Радованом Вишковићем, за којег каже да је човјек који разумије реални сектор и да се нада да ће то бити фокус његовог дјеловања.

(АТВ)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана