Стевандић: Уједињена Српска ће подржати онога кога најмање воли Сарајево

Срна
Стевандић: Уједињена Српска ће подржати онога кога најмање воли Сарајево

Бањалука - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је вечерас да ће та странка на предстојећим Општим изборима у БиХ за српског члана Предсједништва БиХ подржати оног кандидата "којег најмање воли Сарајево".

"Нема никога кога Сарајево мање воли од Милорада Додика. А ми ћемо бити против онога кога највише воли Сарајево, а то су ови министри /српски/ у Савјету министара БиХ, или члан Предсједништва БиХ", рекао је Стевандић за бањалучку Алтернативну телевизију.


Он је појаснио да Сарајево не воли оне који добро мисле и добро раде за Републику Српску.

Стевандић је додао да ће они људи које највише мрзи Сарајево, као што је то Додик, бити кандидати који ће да однесу побједу.

Он је рекао да ће одлуку о подршци кандидатима заузети страначки органи.

"Ја износим став који је идентичан код свих функционера Уједињене Српске и ми смо са СНСД-ом имали разговоре на ту тему. Наравно то је ствар која у будућности треба да се операционализује", навео је Стевандић.

Он је додао да је на тим разговорима договорено да ће се подржати они кандидати који ће да укину вазални однос и који ће представљати Републику Српску на најбољи начин.

Стевандић је истакао да се не може још знати кога ће Уједињена Српска подржати за предсјеника Српске, јер још нема предложених кандидата.

Говорећи о функционисању Владе Српске, он је оцијенио да влада функционише у условима константних притисака међународне заједнице и Савјета министара БиХ, у којем су српски представници "заузели вазалски и поданички однос и не раде у интересу Републике Српске".

Стевандић, који је и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске, рекао је да ће до посебних подизања тензија доћи на скупштинској сједници када се буде расправљало о пријелдогу одлуке о гаранцијама Српске у висини од 750 милиона КМ.

Према његовим ријечима, те тензије се не подижу зато јер се та тема, као и неке раније тачке посљедње скупштинске сједнице разматрају по хитном поступку, већ из разлога што је ово предизборна одлука и што се том одлуком обезбјеђује властима да наставе са неким пројектима.

"Нама је са нивоа БиХ блокирано 740 милиона КМ, а одлука о гаранцијама је 750 милиона и то су идентичне цифре. То је то што нам је оспорено, отето с циљем да нам се успори развој, да се створе социјалне тензије, да нема плата и слично", додао је Стевандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана