Стевандић: Мектић не познаје језик струке, већ подметања

Срна
Стевандић: Мектић не познаје језик струке, већ подметања

Бањалука - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић неистинама и инсинуацијама покушава да скрене пажњу са чињеница, да му већ годинама црта “мету” на челу, те да је он један од оних који не познаје језик струке, аргумената и доказа, већ искључиво вријеђања и подметања путем медија.

Стевандић је оцијенио да су увреде које му је Мектић јуче упутио израз паничног страха од предстојећих избора и доласка патриотских снага, поготово Милорада Додика у Сарајево, јер је Мектић један од најистуренијих представника антисрпске издајничке политике.

“Тај човјек ми већ годинама црта мету, бескрупулозно лаже и мотивише радикалне елементе који су спремни за терористичке реакције према лидерима и институцијама Републике Српске”, рекао је Стевандић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је навео да је Мектић покушао бројним притисцима на правосуђе да подметне било какав случај њему и предсједнику Републике, али да је једини резултат тога то што се посвађао са свима у правосуђу, осим оних које контролише СДА.

Стевандић је додао и да једва чека суђење по тужби коју је раније поднио против Мектића, јер он не познаје језик струке, аргумената и доказа, већ искључиво вријеђања и подметања путем медија.

“Он, такође, најбоље зна да злоупотребљава трагедије, убиства, па од мене тражи одговоре о случају убијеног инспектора Шушнице, о чему нема никаквих тајни, јер су сви учесници позати, а у ладици има пресуду и имена извршиоца и учесника”, рекао је Стевандић и додао да ако има нешто спорно, онда Мектић треба то и да пријави.

Стевандић је навео и да су Мектићевим доласком на функцију министра у Прњавору, граду гдје је рођен, одједном почеле да се подижу оптужнице против великог броја Срба за ратне злочине.

“У оптужницама нема убистава, него се људи оптужују за физичких пријетњи, нападе и шамарања, а највећи преседан и срамота је случај ратног војног инвалида, оца петоро дјеце Миливоја Кузмановића, који је малољетан отишао у Војску Републике Српске, а осуђен је јер је претходни осумњичени умро. Подвалама и монтажама све је пренесено на Кузмановића, који је добио пет година затвора”, рекао је Стевандић, те поручио Мектићу да би требало да се “бави том срамотом”.

Према његовим ријечима, Мектић нема права да са било ким расправља о моралу и закону, јер је “потписао признање да је породицама погинулих бораца препродавао надгробне споменике, на којима су претходно била уписана имена муслимана и Хрвата”.

“Уосталом, његово данашње друштво, од команданта злогласних 'Црних лабудова' са којима се јавно слика до бројних ратних кадрова СДА, јасно говоре о њему али и онима који су га изабрали и истурили, јер су на истом послу”, нагласио је Стевандић.

Он је навео да се “Мектић и Савез за промјене боре за своје газде које су их поставиле на функције, а власт се бори да сачува Републику Српску”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана