Стевандић: Изазивањем кризе сви у БиХ могу трагично да заврше

Срна
Стевандић: Изазивањем кризе сви у БиХ могу трагично да заврше

Сарајево - Ако СДА иницијативом за преиспитивање назива Република Српска пред Уставним судом БиХ жели да изазове кризу, онда отвара процес у коме сви у БиХ могу трагично да заврше, изјавио је Срни посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ненад Стевандић.

Стевандић је нагласио да, ако СДА жели да изазове кризу у БиХ, онда то “подсјећа на најаве бившег лидера ове странке Алије Изетбеговића да ће жртвовати мир”.

“Ако је ријеч о провидној политичкој игри да се оправдају својим бирачима и партнерима због тога што морају са СНСД-ом, као побједничком странком у Републици Српској да формирају власт, то је разумљиво, иако је неозбиљно”, рекао је Стевандић, који је лидер Уједињене Српске.

Он је изразио увјерење да су сви у Републици Српској довољно храбри, стабилни и организовани, да неће допустити да се деси нешто што је на штету Републике Српске, нити да ће их овакви потези СДА застрашити.

“С друге стране, треба видјети какав је став међународних фактора везано за изјаве СДА. Уколико их буду критиковали, биће добро, а ако прећуте, онда је ријеч о некој игри и неком спонзорству над таквом врстом најаве сукоба”, оцијенио је Стевандић.

СДА је саопштила данас да ће путем својих представника у институцијама БиХ покренути правну процедуру пред Уставним судом БиХ ради преиспитивања назива Република Српска.

Из СДА наводе да ће покренути процедуру за усклађивање назива Републике Српске са Уставом БиХ на основу важеће одлуке Уставног суда БиХ о конститутивности народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана