Српска заједница у Минхену: У чије име дјелује Конзулат БиХ?

РТРС
Српска заједница у Минхену: У чије име дјелује Конзулат БиХ?

Минхен - Један од посљедњих дипломатских скандала - одлука конзулата БиХ у Минхену, да буде покровитељ манифестације која је славила 10. годишњицу такозване независности Косова, згрозила је Српску дијаспору у том граду.

Након састанка који су одржали вечерас, одлучили су да од надлежних институција затраже хитно реаговање, како се српски народ више не би понижавао.

Константно антисрпско спиновање од стране дипломатско-конзуларне мреже БиХ у том граду траје већ годинама, жали се Српска дијаспора у Минхену. Професор на Универзитету у Регензбурку, Дарио Видојковић, каже да је нечувено да конзулат БиХ на овогодишњим Данима Балкана промовише самопроглашено Косово. Ни једна година није прошла, а да на тој манифестацији није блаћена и понижавана Република Српска и Српски народ. Тако је и ове, гдје ће, каже Видојковић, бити приказани само ставови Албанаца са Косова.

- То су вам као неки ратни филмови који једнострано приказују само из угла Албанаца шта се десило на Косову а никако не приказују да су ту жртве били Срби - истиче Видојковић.

Ово међутим није први пут да Конзулат БиХ у Минхену, учествује у понижавању Републике Српске и српских жртава, каже Видојковић. Иста слика и прошле године, када се на Данима Балкана водила озбиљна расправа о жртвама силовања у протеклом рату.

Српска дијаспора у Минхену се пита у чије име дјелује тамошњи Конзулат БиХ, подржавајући активности којима се слави самопроглашено Косово, ако се зна да БиХ није признала њену независност. И овај примјер осликава у каквом се стању налази ДКП мрежа БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана