Srbačka gimnazijalka Andrea Ivanović pažnju privlači brojnim talentima: Novinarka osvaja fudbalske turnire

Dejan Jovičić
Srbačka gimnazijalka Andrea Ivanović pažnju privlači brojnim talentima: Novinarka osvaja fudbalske turnire

Srbac - Učenica trećeg razreda gimnazije iz Srpca Andrea Ivanović već godinama uspješno barata novinarskim perom, a pažnju plijeni i drugim talentima, pa je tako pravi čarobnjak za fudbalsku loptu, što je pomalo neuobičajeno za djevojčice.

Na tradicionalnom turniru u Sitnešima kod Srpca sa svojom ekipom osvojila je prvo mjesto i bila među najboljim strijelcima.

Uspješna je i u drugim sportovima, pa je tako redovan član odbojkaške sekcije, a bez premca je i u trčanju jer je dvije godine zaredom zauzimala drugo mjesto na takmičenjima u svom uzrastu.

- Dok sam pohađala osnovnu školu učestvovala sam i na sportskim takmičenjima u košarci i rukometu. Veliki sam zaljubljenik u sport i nisam previše opterećena rezultatima, vodim se onim da je važno učestvovati, a rezultati dođu sami od sebe - rekla je Andrea.

Član je novinarske sekcije u Centru srednjih škola "Petar Kočić" u Srpcu, što nije ostalo nezapaženo jer je dvije godine zaredom dobijala nagradu za najistaknutijeg novinara škole.

Svojim nadahnutim tekstovima i pričama koje se objavljuju na internet stranici škole izazvala je pažnju ne samo učenika, već i čitalačke publike svih generacija.

- Pišem još od prvog razreda, odnosno od samog početka srednje škole, a želja mi se javila sasvim spontano, kada smo na času srpskog jezika obrađivali funkcionalne stilove. Tada sam primijetila da posjedujem dar za pisanje novinskih članaka. Nagrada koju sam dobila bila je neočekivana, ali mi mnogo znači što su se moje zalaganje i trud isplatili - rekla je Andrea.

Poseban talenat iskazala je za književno-umjetnički stil pisanja, koji joj daje više slobode i mogućnosti da pokaže svoju kreativnost.

U osnovnoj školi je često pisala kraće pripovijetke, a sada se trudi baviti nekim ozbiljnijim književnim radovima.

- Novinarstvom se planiram i dalje baviti, barem u slobodno vrijeme, a da li će to postati moje životno opredjeljenje pokazaće vrijeme - kaže Andrea.

Đak generacije

Andrea Ivanović posjeduje i druge talente, tako da ne čudi što je bila uspješna na takmičenjima u znanju, a bila je čak i učenik generacije u osnovnoj školi u Sitnešima. Osvojila je prvo mjesto na školskom i opštinskom takmičenju iz istorije u sedmom razredu, a učestvovala je i na takmičenjima iz fizike, matematike i vjeronauke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana