Софтић: Претпоставке су да Звиздић има више шансе за члана Предсједништва БиХ

klix.ba
Софтић: Претпоставке су да Звиздић има више шансе за члана Предсједништва БиХ

Сарајево - Потпредсједник СДА и делегат у државном Дому народа Сафет Софтић је гостујући у Централном дневнику на телевизији Фејс ТВ коментарисао тренутно стање у СДА, али и питању кандидата те странке за члана Предсједништва БиХ, казавши да су претпоставке да предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић има више шансе за ту функцију.

Софтић је казао да СДА тренутно ради на стабилизацији односа с обзиром на дешавања у Кантону Сарајево и у Тузланском кантону те да се ради о "чишћењу" уочи избора. што ће, према његовим ријечима стабилизирати странку.

Софтић је увјерен да ће СДА из свега изаћи много јача без обзира на сва цијепања у странци и формирање нових странака. Он ипак није директно желио одговорити на питање да ли ће бити кандидат за члана Предсједништва, поручујући да СДА о томе тренутно не размишља.

Ипак је казао како је претпоставка да Денис Звиздић има више шансе за члана Предсједништва БиХ.

"Када бих ја одлучивао има кандидата у СДА којима би дао предност. Претпоставка је да Звиздић има више шансе за члана Предсједништва, с обзиром да он обнаша функцију предсједавајућег Вијећа министара БиХ", казао је Софтић.

Он је кратко прокоментарисао и однос с Исламском заједницом, казавши да се та вјерска институција неће мијешати нити ће одређивати ко ће бити кандидат у СДА за неку од позиција, већ д амогу само исказати симпатије, али нипошто се мијешати у политику.

До сада се име Сафета Софтића најчешће спомињало у калкулацијама да ће бити потенцијални кандидат странке за Предсједништво, уз Дениса Звиздића. Ипак, још није познато када ће СДА одлучити ко ће бити њен кандидат, јер је Софтић најавио да ће у наредном периоду бити спроведена једна врста анкете у свим опћинским одборима, који ће имати право да се изјасне о подршци за утрку члана Предсједништва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана