Шешић тражи истрагу у Електропривреди- Таминџија: Ми смо ликвидни

РТРС
Шешић тражи истрагу у Електропривреди- Таминџија: Ми смо ликвидни

Бањалука - Потребно је покренути истраге и утврдити одговорност људи који су смијењени због лошег пословања у "Електропривреди Републике Српске" сматра посланик СДС-а у парламенту Српске Давор Шешић.

Илија Таминџија, извршни директор Хидроелектрана на Требишњици, које је Шешић, уз оне на Дрини, Врбасу и РиТе Угљевик, прозвао за губитак од укупно 47 милиона марака, СДС-овом посланику одговара да губитак не мора бити повезан с криминалом, али је тачно, признаје, да је прошла година била једна од најтежих за "Електропривреду".

- Нема кривичних пријава, нема истрага, нема одговорности. То би била заиста једна одговорна политика Владе и власти према онима који су направили дуговања, посебно што ми из СДС-а имамо сазнање да је добар дио тог новца који се приписује дуговањима завршио како у приватним џеповима тако и у страначким касама коалиције која је на власти већ 12 година, рекао је Шешић.

- Поручујем господину Шешићу да се не сикира јер је ЕПРС ликвидно предузеће. Електропривреда улаже, инвестира, ХЕ на Требишњици су уложиле 60 милиона КМ у свој развој.Гради се ХЕ Дабар задовољавајућом динамиком, одговара Таминџија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана