Savez za promjene kreće u izbor ključnih kandidata

Ž. D.
Savez za promjene kreće u izbor ključnih kandidata

Banjaluka - Rukovodstvo stranaka koje čine Savez za promjene danas bi u Doboju trebalo da razgovara o predstojećim izborima i kandidatima za ključne pozicije, a u SDS-u kažu da je najvažnije da bude izabran dobar tim, koji može da parira političkim protivnicima.

SDS će, prema riječima lidera stranke Vukote Govedarice, prvi birati, a u PDP-u su ranije potvrdili da će počasni predsjednik te stranke i aktuelni član Predsjedništva BiH iz RS Mladen Ivanić biti kandidat ili za novi mandat ili za predsjednika RS.

Visoki funkcioner SDS-a Mirko Šarović, za koga se uveliko govori da ima dobre šanse da bude kandidat člana Predsjedništva BiH ili predsjednika RS, kaže da ga još niko o tome nije obavijestio.

- Uvijek kada su izbori rijetko da se koplja lome samo oko jednog kandidata kada je riječ o SDS-u. Biće vjerovatno više kandidata i dobro je da se otvori unutarstranačka diskusija. Mi ćemo nastojati da ta diskusija bude zdrava i da u kandidaturu idemo sa jasnom procjenom da se neko može suprotstaviti protivkandidatu iz drugog bloka. Pominjanje nekoga sada je stvar spekulacija i vjerovatno će se sačekati još nekoliko sedmica do momenta kada će ime biti objelodanjeno - kazao je Šarović.

Dodao je da je najvažnija kombinacija koja može da donese najviše glasova i promoviše politiku koja bi mogla da parira konkurentskoj i da privuče glasače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana