Savanović: Stvorena mogućnost za novo povećanje penzija

Srna
Savanović: Stvorena mogućnost za novo povećanje penzija

Banjaluka - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović ocijenio je da ohrabruje činjenica da ekonomija Srpske raste, čime se stvara mogućnost za novo povećanje penzija.

“Srpska ima stabilan penzioni sistem i penzije se isplaćuju redovno. Za posljednjih pet godina penzije su povećane za ukupno 19,5 odsto. Nedavno smo odobrili jednokratnu pomoć penzionerima od 30 do 150 KM, zavisno od visine primanja”, rekao je Srni Savanović, koji je danas u Tesliću otvorio Šahovski turnir penzionera Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, resorno ministarstvo je dalo veliki doprinos stabilizaciji penzionog sistema - od činjenice da je u proteklih osam godina zakonska regulativa uređena tako da je Srpska garant za isplatu penzija, što realizovano već u januaru 2016. godine.

“Svjesni smo i činjenice da je to populacija koja je dala ogroman doprinos kroz svoj minuli rad u materijalizaciji Srpske i svega što je stvoreno u onom i djelimično u ovom sistemu. Penzioneri su dali ogroman doprinos i u borbi za stvaranje Srpske. U penzionom sistemu ima 100.000 ljudi koji su na različite načine učestvovali u stvaranju Srpske. To je populacija koja zaslužuje najveće poštovanje i tako se prema njima i odnosimo”, rekao je Savanović.

On je naglasio da Vlada Srpske, resorno ministarstvo i Narodna skupština uvažavaju ovu kategoriju stanovnika i da će tako biti i u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana