Савановић: Створена могућност за ново повећање пензија

Срна
Савановић: Створена могућност за ново повећање пензија

Бањалука - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић оцијенио је да охрабрује чињеница да економија Српске расте, чиме се ствара могућност за ново повећање пензија.

“Српска има стабилан пензиони систем и пензије се исплаћују редовно. За посљедњих пет година пензије су повећане за укупно 19,5 одсто. Недавно смо одобрили једнократну помоћ пензионерима од 30 до 150 КМ, зависно од висине примања”, рекао је Срни Савановић, који је данас у Теслићу отворио Шаховски турнир пензионера Републике Српске.

Према његовим ријечима, ресорно министарство је дало велики допринос стабилизацији пензионог система - од чињенице да је у протеклих осам година законска регулатива уређена тако да је Српска гарант за исплату пензија, што реализовано већ у јануару 2016. године.

“Свјесни смо и чињенице да је то популација која је дала огроман допринос кроз свој минули рад у материјализацији Српске и свега што је створено у оном и дјелимично у овом систему. Пензионери су дали огроман допринос и у борби за стварање Српске. У пензионом систему има 100.000 људи који су на различите начине учествовали у стварању Српске. То је популација која заслужује највеће поштовање и тако се према њима и односимо”, рекао је Савановић.

Он је нагласио да Влада Српске, ресорно министарство и Народна скупштина уважавају ову категорију становника и да ће тако бити и у наредном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана